Опис
Ріпаковий мед — корисний, але завдяки його індивідуальному складу він достатньо специфічний, тим самим відрізняючись від інших сортів меду. Слабко виражений запах, швидко кристалізується та кисне, цим самим викликає характерні смакові властивості.
Корисні властивості
– Ріпаковий мед, як і інші види меду впливають цілюще на організм людини. Він складається з характерних біологічних активних речовин, деяких менше, а деяких більше.
– Легко засвоюється організмом, прискорюють обмін речовин. Цей продукт можна додавати в програму для схуднення. Корисно його їсти натщесерце зранку, яке також корисне для фігури.
– Зміцнює структуру гладкої м’язової тканини, завдяки біологічно активним речовинам, мед сприяє нормалізації рівня холестерину. Бере активну участь в підвищенні гемоглобіну.
– Нектар із ріпаку менш солодкий, ніж інші сорти. Його рекомендують їсти під час гастриту та виразці шлунку. Він стимулює вироблення шлункового соку, пригнічує печію.
– Виводить токсини, шлаки, сполуки важких металів. Рекомендується вживати мед мешканцям великих міст.
– в ріпаковому меді міститься велика кількість глюкози. Цей складник джерело енергії для організму, тому лікарі радять його вживати людям, які виконують фізичну або розумову діяльність.