Опис
Медовуха — це слабоалкогольний напій (від 8 — 16о ) в нього входить мед, вода та дріжджі. Під час добавляння різних спецій, ягід, лимонної цедри, можна «гратися» з смаковим якостями напою. Градус медовухи залежить від умов витримки, кількість і якість використаних продуктів.
Якісний напій має низький градус, та вважається, що під час приготування не задіяні інші допоміжні інгредієнти такі, як спирт, хімікати тощо.
Користь медовухи
Медовуха містить в собі мед, це вже його робить корисним продуктом. Багато людей ставили запитання, що корисніше: вживати мед в чистому вигляді чи пити його в якості медовухи, відповідь однозначна, користь в цих продуктах рівна.
Напій використовують для профілактики застудних захворювань (особливо він популярний взимку), проти алергенний (бореться з сезонними алергічними реакціями) та бактерицидний засіб (рекомендується постійне вживання не залежно від пір року).
Якщо застуда або грип, то вживати медовуху рекомендується в теплому вигляді, вона виступає, як потогінним засобом, що полегшить симптоми через кілька днів.
Це чудо – напій лікує серцево – судинну систему, гіпотонію. лікарі рекомендують до прийому їжі 1 раз в день вживати 70 гр медовухи, змішаної з 30 гр червоного сухого вина;
Для відновлення нервової системи, допоможе 200 гр медового напою з м’ятою;
Страждаєте від авітамінозу на весні, в’ялість взимку, регулярно використовуйте медовуху та кагор 1:1. Але не більше за 100 гр.
Медовуха — успішний лікар в лікуванні кишечник інфекцій. Змішати з солодким червоним вином та медовухою 1:1.